Otto Rozing duurzame meubelmaker
werkplaats duurzame meubelmakerop deze foto van de werkplaats zie je een groene machine. Dit is de vlak en vandikte bank. Deze machine schaaft dunne laagjes van het hout af zodat er weer een nieuwe plank ontstaat 

  Duurzame meubels

 

 Ik ben gek op hout. Een plank is voor mij niet zomaar een plank eerder het begin van een nieuw meubelstuk. Want het allerleukste aan hout is : haal er een laagje af en het is waar als nieuw! En van die planken kan ik weer een nieuw meubelstuk maken.  Heel veel overjarige kasten en tafels worden op de zaterdag middag naar de stort gebracht omdat ze vervangen zijn voor een nieuw model en teveel ruimte innemen ( logisch natuurlijk)  Deze meubels wacht het bittere lot van de houtvermaler.

Terwijl deze oude meubels heel makkelijk weer verwerkt kunnen worden tot een nieuwe en uiteraard duurzame meubels!

Alle meubels die je ziet op mijn site of op de socials zijn duurzame meubels gemaakt uit oude meubels of vloeren! zo worden het  duurzame meubels en blijven er misschien twee of drie bomen wat langer staan! 

duurzame eiken meubels

 Een stelling kast vol met eiken vloerdelen. Prachtig materiaal om mee te werken

Inzamelen van oude meubels 


Regelmatig speur ik de diverse digitale marktplaatsen af of er op de route naar mijn werkplaats nog meubels op te halen zijn. Natuurlijk leg ik altijd eerst even uit wie ik ben en wat ik doe. Meubels ophalen op afspraak doe ik niet maar je bent wel van harte welkom om ze te brengen naar de Berenkoog ! Binnenkort hoop ik een aanhanger aan mijn wagenpark toe te voegen deze kan dan gratis gebruikt worden om het oude oude meubelstuk te vervoeren. Hou de site in de gaten! 

eiken duurzaam voor meubels
duurzame meubels inzameling

Ophalen van divers oud hout in de regio doe ik zelf met mijn busje. Diverse tafels en vloerdelen heb ik al achterin gehad. Helaas kan ik niet op afspraak spullen bij u op komen halen. U ben natuurlijk wel van harte  welkom uw oude meubels te brengen.